James Smith uit Amsterdam was een alledaagse 25 jarige jongen die erg bezig was met de Pokémon Go-gekte. Dit was totdat zijn speelgewoonten uit de hand begonnen te lopen. Nadat hij bij de plaatselijke McDonald's had gewerkt voor bijna een jaar, veranderde James van een model-werknemer in iemand die bijna ontslagen zou worden nadat hij gesnapt was door de manager toen hij het spel meermaals speelde op de werkvloer. "Er was een PokéStop in het gebouw. Je kunt mij de schuld niet geven!" grapte James. Maar James' verslaving was zo ernstig geworden dat hij elk moment dat hij niet werkte, at of sliep, het spel speelde. James' excuus was dat hij tenminste sportte! 

Rond 09:00u 's ochtends op 29 juli, veranderde alles. "Ik werd wakker om 06:00u vanmorgen, denkend dat ik een lange dienst in de keuken zou draaien," zei James. "Toen ik al zo'n drie uur aan het werk was, kreeg ik een telefoontje van een advocaat die me vertelde dat mijn opa miljoenen waard was en dat hij me ongeveer €1.2 miljoen euro naliet. Ik stopte meteen met wat ik aan het doen was, deed een vreugdedansje, en vertelde iedereen dat ik nu fulltime Pokémon kon gaan vangen."

Nou blijkt dat James' grootouders geloofden dat het niet vertellen van hun rijkdom de beste manier was om hem een sterk gevoel van arbeidsethos te laten ontwikkelen en hem de waarde van geld te laten waarderen. Zou James nou niet verslaafd zijn geweest aan zijn spel, zou hij inderdaad op het juiste pad zitten om een ideale hard-werkende werknemer te worden. 

James vertelde ons dat hij nu van plan is om zijn dagen reizend naar nieuwe plaatsjes te spenderen zodat hij nieuwe Pokémon kan vangen. "Ik zat vast en kon alleen maar Rattatas en Pidgeys vangen in de Pokéstop van mijn McDonald's. Nu kan ik ook Dratinis en Snorlaxes vangen in plaatsjes waar veel nesten zitten."

We zouden graag denken dat James erover denkt om zijn geld te investeren, een huis te kopen of een bedrijf op te zetten met zijn nieuw verkregen geld. Maar het lijkt erop dat James' gedachten nu alleen gericht zijn op het vangen van meer en meer Pokémon. Er is echter wel één ding waarover niet gediscussieerd kan worden, en James zei het zelf, hij sport tenminste een beetje. 

 

 

Die besten News per E-Mail
Melden auch Sie sich für mehr Infos an!